Anjan Luontoherkku
Anjan Luontoherkun perusajatus on valmistuttaa makeisia terveellisemmistä aineksista, ilman lisäaineita. Raaka-aineina käytämme täysruokosokeria, ruususuolaa, luomu spelttijauhoa, kotimaisia puhtaita marjoja ja luomukvinoamuroa.
www.anjanluontoherkku.fi

Arkkikauppa
Arkkikauppa tuo mukanaan käsintehdyt nipsu lukkoiset kukkarot ja laukut. Herkullisia kuoseja ja kokoja löytyy jokaiseen makuun!
Tuotteemme valmistuvat Seinäjoella, jo vuodesta 2009.
www.arkkikauppa.com

Bike Café Espa
Bike Café Espa on liikkuva kahvila, joka myy espressopohjaista luomukahvia, teetä ja kaakaota. Tänä viikonloppuna ollaan syksyn tunnelmissa lakritsi- ja salmiakkimaailmoissa ja tarjoilemme kahvia molempien kera. Rakastamme, mitä teemme, valmistamme jokaisen kupin rakkaudella ja huomiolla. Lämpimästi tervetuloa!
www.facebook.com/bikecafefinland

Brunberg
www.brunberg.fi

Fazer
Fazer tuo tänä vuonna osastolleen tuttujen klassikoiden lisäksi syksyn uutuuksia. Fazer Lakritsi  Kaura 100% on juuri saapunut kauppoihin. Tässä uutuudessa kaikki käytetyt jauhot ovat kotimaista kauraa Fazerin omalta myllyltä Lahdesta. Sarjassa on peruslakritsipatukan lisäksi kaksi täytelakritsipatukkaa, joiden makuina ovat syksyn herkut karpalo-puolukka ja uuniomena. Osastolla myydään myös ennakkoerä ensi vuoden superuutuutta, pehmeän mehevää ja suolaista… mutta mitä? Tervetuloa tutustumaan! Paikalla on sunnuntaina edustus Fazerin Lappeenrannan tuotekehityksestä, joten voit esittää tuotetoiveitasi suoraan tekijälle.
www.fazer.fi

Halva
Suomalainen perheyritys Oy Halva Ab on pohjoismaiden johtavia lakritsinvalmistajia ja keskittynyt vahvasti lakritsin ja salmiakin valmistukseen. Halvan makeishistoria ja perinteet alkavat jo yli 86 vuoden takaa, 1930-luvulta. Halvan makeistehdas sai sekä alkunsa että nimensä ensimmäisestä tuotteestaan halvasta vuonna 1931.
Meillä on jälleen runsaasti maistiaisia, joihin kuuluu erilaisia tuoreita maukkaita lakuja sekä makuhermoja kutkuttavia Halvan salmiakkeja.
Halva tarjoaa lakritsitaiteesta kiinnostuneille lakuja & hammastikkuja, joita apuna käyttäen jokainen halukas voi askarrella oman upean taideteoksensa. Kolme parasta palkitaan upealla tuotepalkinnolla, joten muistathan jättää taideteokseesi yhteystietosi.
Liittymällä karkkiklubiin, saat sähköpostiisi tiedon ensimmäisenä uutuuksistamme, kilpailuista ja tapahtumista. Arvomme liittyjien kesken kuukausittain 25 € arvoisen lahjakortin, jonka voit lunastaa www.laku.fi verkkokaupastamme.
www.halva.fi

Haupt Lakrits
Haupt Lakrits on ruotsalainen lakritsin ja suklaapäällystettyjen lakritsien laatuvalmistaja. Haupt Lakrits haluaa haastaa perinteisen käsityksen lakritsista karkkina. Haupt Lakritsille erityisen tärkeää tuotteiden herkullisen maun lisäksi, on välittäminen alkuperästä, valmistusmenetelmistä ja raakaosista. Haluamme tehdä maailman parasta lakritsia!
Haupt Lakrits tulee myös haastamaan sinut maistamaan mailman salmiakkisuolaisinta lakukonvehtia jota myös myydään pienessä erässä.
www.lakrits.se

Hiekkakakku
Hiekkakakun laittoi alulle 15-vuotias tyttö vuonna 2013. Valmistamme kestävän kehityksen periaatteella herkkuaiheisia koruja ja koristeita luonnollisista raaka-aineista. Osastoltamme löydät esim. Pääkallot ja nostalgiset jättimerkkarikorut.
www.hiekkakakku.fi

Huhtasrinteen Kotihunaja
Hunajaa ja salmiakkia?! Mikä ettei!
Huhtasrinteen pieni hunajatila Askolasta valmistaa lukuisia maukkaita makuhunajia, joista
salmiakkifestivaaleille tuomme mukanamme erilaisia yhdistelmiä salmiakilla ja lakritsilla
maustetuista hunajista.
Huhtasrinteen Kotihunajan salmiakki- ja lakritsihunajat sopivat erinomaisesti ruuanlaittoon ja
jälkiruokiin. Salmiakkihunaja on aivan parasta vaniljajäätelön kanssa, sopii hapankorppujen
mausteeksi ja terävöittämään fetasalaattia. Salmiakin maku on niin vahva, että se käy moneen
balsamicon asemasta. Savusalmiakki on aito barbeque-hunaja ja antaa tervaisen savunmaun ruokiin.
Lakritsihunajat käyvät jäätelön lisäksi paahtoleivälle, maustekastikkeeksi possulle ja niistä saa
makean kastikkeen jälkiruuille. Vain mielikuvitus on rajana!
Huhtasrinteen salmiakit ja lakritsit tarjoavat ne aidot vanhat maut, jotka nousevat parhaiten esiin suoraan purkista nautittuina.
hunajakauppa.fi

Karkkikauppa Sweetheart
Karkkikauppa Sweetheartista Helsingistä voit löytää useita erikoissalmiakkeja.
Valikoimassa mm. järkyttävän suolaista salmiakkia, useita käsintehtyjä salmiakkeja, turkinpippuripötköjä ja paljon muuta. Festivaaleille luvassa taas kaikkea speciaalia hyvää <3
www.sweetheart.fi

Keski Company
www.keski.com

Konditoria Pink Lemon
www.pinklemon.fi

Kouvolan Lakritsi
Kouvolan Lakritsia on valmistettu tinkimättömällä otteella vuodesta 1945, yrityksen juuret ovat Viipurissa v. 1906 perustetussa Papulan Vesitehdas Oy:ssä. Maun takana on perinteinen valmistusmenetelmä, oikeat ihmiset, hiottu resepti,  sylillinen rakkautta ja toimitusketju, joka takaa jokaisen lakupalan tuoreuden. Tällaista Lakritsin kuuluukin olla. #erottumassasta
Me tuomme messuille näytille ensimmäistä kertaa Kouvolan Lakritsi Joulukalenterin.
www.kouvolanlakritsi.fi

Lakritsbutiken
www.lakritsbutiken.se

Lakritsfabriken – Ensiluokkainen gluteeniton lakritsi
Lakritsfabriken on ruotsalainen vuonna 2011 perustettu lakritsivalmistaja. Yrityksen perustaja, Martin Jörgensen, kehitti lakritsireseptin täysin luonnollisista aineksista. Ensimmäiset lakritsimaut, makea ja suolainen, näkivät päivänvalon lakritsifestivaaleilla Tukholmassa samana vuonna saavuttaen välittömästi valtaisan suosion. Siitä päivästä lähtien Lakritsfabriken on intohimoisesti laajentanut valikoimaansa käsittämään erilaisia variaatioita lakritsista kuten suklaapäällysteiset lakutangot, siirapit, toffeet, jauheet ja juuret. Kaikissa yhdistävänä tekijänä ensiluokkainen lakritsi.
Tänä vuonna on Lakritsifestivaaleilla taas saatavana suurta suosiota saanut Lakritsfabrikenin joulukalenteri.
Suurin osa lakritsoista sisältää transrasvoja, liivatetta ja valkoista sokeria. Lakritsfabrikenin lakritsi ei sisällä mitään näistä. Lakritsfabrikenin lakritsimassa on riisijauhopohjaista ja näin ollen luontaisesti täysin gluteenitonta.
Lakritsfabrikenia edustaa suomessa Ceesta Oy. Ceesta Oy on vuonna 2009 perustettu suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut mm. laadukkaiden herkku- ja ruokatarvikkeiden maahantuontiin, tukku- ja jälleenmyyntiin. Lakritsfabriken tuotteita voi ostaa useilta jälleenmyyjiltä sekä meidän omasta myymälästä Helsingistä, osoitteessa Töölöntorinkatu 5 tai verkkokaupastamme www.ceestashop.fi.
www.ceestashop.fi

Lakumesta
Lakumesta valmistaa lakuja, marmeladia ja erilaisia suklaalakuja!
Erikoisuutena Gluteenittomat Kauralakut! Uutuuksina Aurinkolaku ja
Kahvilaku! KAIKKEA HYVÄÄ!
www.lakumesta.fi

LIQ
www.liq.fi

Leppoisasti lakuillen
Graafikon (Miks’ ei! Oy) leikkisä projekti puun ja lakun maailmassa.
Idea syntyi graafikon pähkäillessä mitä kaikkea saisikaan aikaiseksi pihalta ja mökiltä kaadetuista puista ja sahatuista oksista. Jotain herkullisen hauskaa tietysti. Mustan lakun piristeinä vadelmaa, salmiakkia ja sitruunaa.
Omin käsin valmistettuja puulakuja hikeä ja tekemisen riemua säästämättä. Missä kaikessa lakuja voikin nähdä! Metsäkävely saa hetkessä toisen ulottuvuuden – eväänä on parasta olla syötävää lakua ja kielen alle tymäkkää salmiakkia…
www.mikseioy.com 

Makeistamo
Kauttuan Ruukinpuistosta salmiakkisen tervehdyksen tuo Makeistamo. Makeistamon makeisvalikoima koostuu käsintehdystä perinteisestä kovasta sokeripastillista eri makuvariaatioineen. Tervetuloa osastollemme maistamaan Ruukinpippurin lisäksi Toffeesalmiakkiamme tai tervalakupastilliamme. Saattaapa mukana olla jotain muutakin suussa sulavaa…
www.makeistamo.fi

Miks´ ei!
Puun ja lakritsin näyttely – Graafikon Minna Ruusisen, Miks’ ei! leikkisä projekti puun ja lakun maailmassa.
www.mikseioy.com

Moomin by Haupt Lakrits
Moomin by Haupt Lakrits koostuu sarjasta yleellisiä lakritsituotteita jotka Haupt Lakrits on luonut yhteistyössä Moomin Characters Oy:n kanssa. Opi tuntemaan suosikkihamosi Tove Janssonin maailmankuulusta satumaailmasta, Muuminlaaksosta, lakritsin kautta!
 Moomin by Haupt Lakrits on varannut 150 kappaletta vuoden yleellisintä joulukalenteria Lakritsi- & Salmiakkifestivaalien kävijöille. Kalenteri myytiin loppuun jo syyskuussa ja niitä on rajoitetusti 5000 kappaletta. Sitäpaitsi huhu kulkee että Mörkö olisi tulossa festivaaleille…
www.lakrits.se

Namitupa
Namituvan osastolla pääset karamellitehtaan tunnelmaan ja saat suun makiaksi!
Olet syrämmellisesti tervetullut Namituvan osastolle tutustumaan karamellien valmistukseen, maistelemaan Namituvan suosikkisalmiakkeja ja tekemähän muruhankintoja!
Etelä-Pohjanmaalla Ilmajoella sijaitsee Namitupa, pieni jämäkästi perinteinen karamellitehdas. Vaikka Namituvalla tehdään monipuolisesti hyvää, niin salmiakeistahan tehdas tunnetaan. 
Nyt myös Lakritsi- ja salmiakkifestivaaleilla saadaan nauttia lämpimiä maistiaisia tuotannosta, kun Namituvan karamellileipuri valmistaa paikanpäällä salmiakkitikkareita ja prässää vanhalla pillerikoneella Ärjysalmiakkeja!
Karamellien leipominen on kiehtovaa katseltavaa. Näennäisesti yksinkertaisen työmenetelmän onnistunut toteuttaminen vaatii vuosien harjoittelun ja vahvan näppituntuman. Nyt festivaaleilla valotetaan valmistuksen saloja työnäytöksin.
Jos satut paikalle sopivalla hetkellä, niin saatat jopa päästä leipomaan oman tikkarisi! Salmiakkitikkarien leivontaa kumpanakin messupäivänä klo 11.30 ja 14.30.
Lisäksi Namituvalta löydät myös Pöyröö – popparit! Tule maistamaan!
www.namitupa.fi

Nammi
Taas tänäkin vuonna tuo Karkkikauppa Sweetheart yhdessä Nammin kanssa festivaaleille tujauksen Islantilaista makumaailmaa. Pidätkö kenties järkyttävän suolaisesta salmiakista? Et tule pettymään. Pistäydy osastolle ja valitse oma sekoitus purkkiin. Jokaisen salmiakinystävän paras joululahja.
www.nammi.se

Narskuttelu
Chili-lakritsi, salmiakki-lakritsi, savuterva- maku, jonka jo tunnet tekee nyt hyvää hampaillesi. Kiteeläisen perheyrityksen, Narskuttelu Oy:n valmistamat täysksylitolipastilit hämmästyttävät ja hurmaavat aidoilla makuelämyksillään. 20 eri makuvaihtoehdosta löytyy varmasti oma suosikki jokaiselle, taaperosta taattaan.
Narskuttelu Oy:n vegaaninen salmiakki-koivunmahla hammastahna tuo myös kaivattua vaihtelua hyvän suuhygienia ylläpitoon. Vaahtoamaton hammastahna puhdistaa herkänkin suun jättäen jälkeensä pehmeän salmiakin maun.
Koivunmahlahammastahna on täysksylitolipastillien tapaan valmistettu aidoista raaka-aineista, laatu ja maku edellä. Koskaan aiemmin ei hampaiden hoitaminen ole ollut näin herkullista! Täysksylitolipastillit, hammastahna sekä maku, jonka tunnet – Narskuttelu Oy.
www.narskuttelu.fi

Panda
Se kuuluisa, ihanan pehmeä Panda-lakritsi valmistetaan perinteisellä keittomenetelmällä, jossa raaka-aineet keitetään taikinaksi ja puristetaan muotoonsa lakritsimestari Väinö Hildenin perintöohjeiden mukaisesti.
Lakritsin valmistus aloitettiin Vaajakoskella vuonna 1927 ja tänä päivänä Pandan lakritsi on Suomen rakastetuinta. Eikä se niin ihmeellistä ole – onhan tässä aika monta vuotta ehditty harjoitella.
www.panda.fi

Party Bugs & Bug Bazaar
Party Bugs brings fun, fantastic flavors, and Salmiakki Crickets (Salmiakkisirkat)!
Late 2018, we were the first Finnish company to introduce flavored insect snacks to the Finnish market. The ride goes on with a complete rebranding that brings the fun to this section of the food industry too often labeled as a pointless part of the global health movement and environmental anxiety.
We believe that our superior insect snacks recipes, fun with friends, and affordable prices are the key factors needed to create the market winning craving for Party Bugs. Eating healthier and saving the planet come as a bonus. Come and taste the difference!
www.partybugs.com & www.bugbazaar.com

Pieni Suklaatehdas Porvoo
Vuonna 2017 Pieni Suklaatehdas Porvoo-Lilla Chokladfabriken Borgå lanseerasi Lakritsi- ja salmiakkifestivaaleilla uuden bean-to-bar suklaan, Licorice 65%. Siitä lähtien tämä tumma lakritsisuklaa on ollut yksi suosikeista, ja on jo useasti palkittu kansainvälisissä suklaakilpailuissa. Vuonna 2019 tämä ihana tumma lakritsisuklaa valittiin maailman kolmanneksi parhaaksi suklaaksi sarjassa maustettu tummasuklaa! Festivaaleilla voit maistaa miltä tämä herkkusuklaa maistuu, ja tietenkin
ostaa levyn tai pari itsellesi tai lahjaksi.
Tänä vuonna he lanseeraavat festivaaleilla uutuussuklaansa Licorice 50%. Se on ihanan pehmeä tumma maitosuklaa, jonka täyteläinen lakritsijuuren maku taatusti lumoaa lakritsin ystävän.
Toinen uutuussuklaa tänä vuonna on mansikka-salmiakki-valkosuklaa. Voihan ihanuus miten suomalaisten suosikkimakeinen ja suosikkimarja sopivatkaan yhteen! Maistakaa ihmeessä heidän osastollaan!
He valmistavat festivaaleille myös jo perinteeksi muodostuneen erikoiserän tummia salmiakkitryffeleitä. Näitä herkkuja he eivät enää normaalisti valmista, mutta festivaalien kunniaksi taas tietenkin! He tuovat mukanaan toki valikoiman muitakin salmiakkisuklaitansa.
Suklaamestari Peter Westerlund on itse paikalla koko festivaalien ajan kertomassa miten suklaa-lakritsi herkut syntyvät. Kysykää ihmeessä rohkeasti!
www.suklaatehdas.com

Rolling Ice
Rolling Ice on pieni perheyritys, joka haluaa tarjota suussa sulavaa sekä kehoa ja ympäristöä hellivää jäätelöherkkua. Thaimaalaisittain tämä herkku valmistuu suoraan silmienne edessä, jäälevyllä ja näyttää lopulta spiraalimaisilta rullilta. Jätskirullat on 100% käsin tehty, kaikessa ekologisuuteen ja Luomuun panostaen. Salmiakki ja lakritsi on oleellisessa osassa heidän jätskivalikoimassa ja siten on ilo esitellä näitä makuja kaikille tämän tumman herkun ystäville!
www.rollingice.fi

Salmix
SALMIX® salmiakkipastillit – mausteinen viettely. SALMIXin lakritisitehdas on ensimmäinen laatuaan Saksassa salmiakkipastillien ystäville, lakritsifaneille ja muille jolle makea maistuu. Sopii sekä nakerteluun, ruuanlaittoon että leivontaan, SALMIXin lakritsituotteet ovat aina toivottuja. Jos teillä on erikoispyyntöjä lakritsin suhteen, heihin voi aina ottaa yhteyttä. Tässä pari syytä miksi olemme innoissamme että SALMIX osallistuu Lakritsi- & Salmiakkifestivaaleille ensimmäistä kertaa tänä syksynä!
www.salmix-lakritz.de

Suomen Karamellitehdas
Pieni makeisiin erikoistunut perheyritys aloitti toimintansa vuonna 2015 merikaupunki Kotkassa.
Valmistamme suussa sulavia pehmeitä kermakaramelleja eli fudgea perinteisen englantilaisen reseptin mukaan puhtaista suomalaisista raaka-aineista.
Tarjoamme käsintehtyjä suussasulavia herkkuja ilman keinotekoisia väri- tai lisäaineita. Mukaan tulee Iltalehden Kultainen Pippuri vuoden herkku finalisti, Salmiakki-merisuola sekä muita herkullisia salmiakki & lakritsi fudgeja sekä salmiakki-lakritsi siirappia ja tervasiirappia. Tervetuloa maistelemaan
www.karamellitehdas.fi

Muut osallistujat

Dr. Sugar
Dr.Sugar bloggaaja Jinna Lappalainen tulee pitämään jälleen Lakritsi-ja Salmiakkifestivaaleille herkullisia workshoppeja. Tällä kertaa workshopeissa koristeellaan halloween teemaisia keksejä lakritsin ja salmiakin makuisilla herkuilla. Workshoppeja järjestetään kerran tunnissa sekä lauantaina että sunnuntaina, ja osallistuminen on festivaalin vieraille maksutonta.
Huom, workshopeilla on mahdollisuus myös gluteenittomien keksien koristeluun. Workshopit on avoinna lauantaina 26.10 klo 11 alkaen ja sunnuntaina 27.10 klo 10.30 alkaen.”
Blogit.meillakotona.fi/drsugar

Konsepti
Konsepti on yksi Helsingin Katajanokan uusimmista ”olohuoneista” Wanhassa Satamassa. Konseptin pääpaino och tapahtumissa. Täällä voi nauttia lounaasta arkipäivisin tai käsintehdyistä drinkeistä illalla. Konseptin perustajilla on paljon kokemusta Helsingin (ja maailman) yöelämästä.
www.konseptiravintola.fi

LeTa Company
Lakritsi- & Salmiakkifestivaaleilla on lakritsin ja salmiakin lisäksi muun muuassa myös viihdettä. Eiväthän ne muuten mitkään festarit olisikaan! Olemme löytäneet mahtavan kaksikon sirkusalalta, Minka Leskisen ja Emmi Takkisen. Yhdessä he muodostavat LeTa Companyn ja erkikoistuvat ilma-akrobatiaan. Emmillä on välineenä vertikaalikangas ja Minkalla regastrapetsi. Kuvasta saa vähän osviittaa mitä tulemaan pitää, mutta tällä kertaa esiintymisvälineenä on kuitenkin iso salmiakkitikkari. 🍭

Mira DianoffJuontaja
Edellisvuonna Mira oli juontamassa ensimmäistä kertaa Lakritsi- & Salmiakkifestareita Helsingissä. Tänä vuonna hän astuu lavalle uudestaan, yhtä innokkaana ja muutama yllätys hihassaan.
Mira on syntynyt Tukholmassa ja kasvanut toinen jalka Ruotsissa, toinen Suomessa. Nykyisin molemmat jalat ovat asettuneet Porvooseen. Koulutukseltaan Mira on kulttuurituottaja ja viihtyy siellä missä tapahtuu.
Jos pitäisi valita, mikä lakritsi tai salmiakki olisit, vastaisi Mira siihen näin: ”Joku pieni, pippurinen, vahva ja unohtumaton. Onko sellaista lakua vielä tehty?”
Emme tiedä onko sellaista tehty, mutta tiedämme että Mira tulee tekemään festareista erittäin viihtyisät, hauskat ja että lavalla tapahtuu kaiken näköistä, joten pysytelkää sen lähettyvillä!

MRossi – Valokuvaajasi
www.mrossi.fi

Wanhan Sataman ravintola Soima
Lakritsimessujen lounasbuffet 17€ 
Palvelemme vieraita 10:30 – 14:00. Pöytävarauksia emme ota vaan palvelemme asiakkaita saapumisjärjestyksessä.
www.wanhasatama.fi/soima

Sivustoa päivitetään jatkuvasti