NÄYTTEILLEASETTAJAT

Lakritsi- & Salmiakkifestivaalien näytteilleasettajat 2019

Anjan Luontoherkku
Anjan Luontoherkun perusajatus on valmistuttaa makeisia terveellisemmistä aineksista, ilman lisäaineita. Raaka-aineina käytämme täysruokosokeria, ruususuolaa, luomu spelttijauhoa, kotimaisia puhtaita marjoja ja luomukvinoamuroa.
www.anjanluontoherkku.fi

Arkkikauppa
Arkkikauppa tuo mukanaan käsintehdyt nipsu lukkoiset kukkarot ja laukut. Herkullisia kuoseja ja kokoja löytyy jokaiseen makuun!
Tuotteemme valmistuvat Seinäjoella, jo vuodesta 2009.
www.arkkikauppa.com

Fazer
Fazer on Suomen perinteisimpiä Lakritsin ja Salmiakin valmistajia ja toimii jälleen Lakritsi- ja Salmiakkifestivaalien pääsponsorina.
Fazer on ollut mukana suomalaisen lakritsiperinteen suunnannäyttäjänä jo vuodesta 1928 ja Fazerin salmiakki esiteltiin kuluttajille ensi kerran vuonna 1938. Tänä päivänä Fazerin lakritsi- ja salmiakkituotteet valmistetaan Lappeenrannassa. Uudet tyylikkäät pakkaukset ja yllättävän pehmeä suomalainen lakritsi vakuuttavat myös vaativimmatkin lakritsin ystävät. Kehitämme jatkuvasti uusia tuotteita ja reseptejä sekä lakritsi- että salmiakkituotteisiin. Lakritsi- ja salmiakkifestivaalin Fazerin osastolla pääset tutustumaan vuoden 2019 uutuuksiin, joita et vielä löydä kaupoista! Osastolla on myynnissä myös muita ihania Fazer lakritsi- ja salmiakkituotteita.
www.fazer.fi

Halva
Suomalainen perheyritys Oy Halva Ab on pohjoismaiden johtavia lakritsinvalmistajia ja keskittynyt vahvasti lakritsin ja salmiakin valmistukseen. Halvan makeishistoria ja perinteet alkavat jo yli 86 vuoden takaa, 1930-luvulta. Halvan makeistehdas sai sekä alkunsa että nimensä ensimmäisestä tuotteestaan halvasta vuonna 1931.
Meillä on jälleen runsaasti maistiaisia, joihin kuuluu erilaisia tuoreita maukkaita lakuja sekä makuhermoja kutkuttavia Halvan salmiakkeja.
Halva tarjoaa lakritsitaiteesta kiinnostuneille lakuja & hammastikkuja, joita apuna käyttäen jokainen halukas voi askarrella oman upean taideteoksensa. Kolme parasta palkitaan upealla tuotepalkinnolla, joten muistathan jättää taideteokseesi yhteystietosi.
Liittymällä karkkiklubiin, saat sähköpostiisi tiedon ensimmäisenä uutuuksistamme, kilpailuista ja tapahtumista. Arvomme liittyjien kesken kuukausittain 25 € arvoisen lahjakortin, jonka voit lunastaa www.laku.fi verkkokaupastamme.
www.halva.fi

Haupt Lakrits
Haupt Lakrits on ruotsalainen lakritsin ja suklaapäällystettyjen lakritsien laatuvalmistaja. Yritys haluaa haastaa perinteisen käsityksen lakrisista karkkina ja yhteistä Hauptin tuotteissa on välittäminen alkuperästä, valmistusmenetelmästä ja raakaosista.
www.lakrits.se

Hiekkakakku
Hiekkakakun laittoi alulle 15-vuotias tyttö vuonna 2013. Valmistamme kestävän kehityksen periaatteella herkkuaiheisia koruja ja koristeita luonnollisista raaka-aineista. Osastoltamme löydät esim. Pääkallot ja nostalgiset jättimerkkarikorut.
www.hiekkakakku.fi

Huhtasrinteen Kotihunaja
Hunajaa ja salmiakkia?! Mikä ettei!
Huhtasrinteen pieni hunajatila Askolasta valmistaa lukuisia maukkaita makuhunajia, joista
salmiakkifestivaaleille tuomme mukanamme erilaisia yhdistelmiä salmiakilla ja lakritsilla
maustetuista hunajista.
Huhtasrinteen Kotihunajan salmiakki- ja lakritsihunajat sopivat erinomaisesti ruuanlaittoon ja
jälkiruokiin. Salmiakkihunaja on aivan parasta vaniljajäätelön kanssa, sopii hapankorppujen
mausteeksi ja terävöittämään fetasalaattia. Salmiakin maku on niin vahva, että se käy moneen
balsamicon asemasta. Savusalmiakki on aito barbeque-hunaja ja antaa tervaisen savunmaun ruokiin.
Lakritsihunajat käyvät jäätelön lisäksi paahtoleivälle, maustekastikkeeksi possulle ja niistä saa
makean kastikkeen jälkiruuille. Vain mielikuvitus on rajana!
Huhtasrinteen salmiakit ja lakritsit tarjoavat ne aidot vanhat maut, jotka nousevat parhaiten esiin suoraan purkista nautittuina.
hunajakauppa.fi

Karkkikauppa Sweetheart
Karkkikauppa Sweetheartista Helsingistä voit löytää useita erikoissalmiakkeja.
Valikoimassa mm. järkyttävän suolaista salmiakkia, useita käsintehtyjä salmiakkeja, turkinpippuripötköjä ja paljon muuta. Festivaaleille luvassa taas kaikkea speciaalia hyvää <3
www.sweetheart.fi

Konditoria Pink Lemon
www.pinklemon.fi

Kouvolan Lakritsi
Kouvolan Lakritsia on valmistettu tinkimättömällä otteella vuodesta 1945, yrityksen juuret ovat Viipurissa v. 1906 perustetussa Papulan Vesitehdas Oy:ssä. Maun takana on perinteinen valmistusmenetelmä, oikeat ihmiset, hiottu resepti,  sylillinen rakkautta ja toimitusketju, joka takaa jokaisen lakupalan tuoreuden. Tällaista Lakritsin kuuluukin olla. #erottumassasta
Me tuomme messuille näytille ensimmäistä kertaa Kouvolan Lakritsi Joulukalenterin.
www.kouvolanlakritsi.fi

Lakritsfabriken – Ensiluokkainen gluteeniton lakritsi
Lakritsfabriken on ruotsalainen vuonna 2011 perustettu lakritsivalmistaja. Yrityksen perustaja, Martin Jörgensen, kehitti lakritsireseptin täysin luonnollisista aineksista. Ensimmäiset lakritsimaut, makea ja suolainen, näkivät päivänvalon lakritsifestivaaleilla Tukholmassa samana vuonna saavuttaen välittömästi valtaisan suosion. Siitä päivästä lähtien Lakritsfabriken on intohimoisesti laajentanut valikoimaansa käsittämään erilaisia variaatioita lakritsista kuten suklaapäällysteiset lakutangot, siirapit, toffeet, jauheet ja juuret. Kaikissa yhdistävänä tekijänä ensiluokkainen lakritsi.
Tänä vuonna on Lakritsifestivaaleilla taas saatavana suurta suosiota saanut Lakritsfabrikenin joulukalenteri.
Suurin osa lakritsoista sisältää transrasvoja, liivatetta ja valkoista sokeria. Lakritsfabrikenin lakritsi ei sisällä mitään näistä. Lakritsfabrikenin lakritsimassa on riisijauhopohjaista ja näin ollen luontaisesti täysin gluteenitonta.
Lakritsfabrikenia edustaa suomessa Ceesta Oy. Ceesta Oy on vuonna 2009 perustettu suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut mm. laadukkaiden herkku- ja ruokatarvikkeiden maahantuontiin, tukku- ja jälleenmyyntiin. Lakritsfabriken tuotteita voi ostaa useilta jälleenmyyjiltä sekä meidän omasta myymälästä Helsingistä, osoitteessa Töölöntorinkatu 5 tai verkkokaupastamme www.ceestashop.fi.
www.ceestashop.fi

Lakritsbutiken
www.lakritsbutiken.se

Leppoisasti lakuillen
Graafikon (Miks’ ei! Oy) leikkisä projekti puun ja lakun maailmassa.
Idea syntyi graafikon pähkäillessä mitä kaikkea saisikaan aikaiseksi pihalta ja mökiltä kaadetuista puista ja sahatuista oksista. Jotain herkullisen hauskaa tietysti. Mustan lakun piristeinä vadelmaa, salmiakkia ja sitruunaa.
Omin käsin valmistettuja puulakuja hikeä ja tekemisen riemua säästämättä. Missä kaikessa lakuja voikin nähdä! Metsäkävely saa hetkessä toisen ulottuvuuden – eväänä on parasta olla syötävää lakua ja kielen alle tymäkkää salmiakkia…
www.mikseioy.com 

Makeistamo
Kauttuan Ruukinpuistosta salmiakkisen tervehdyksen tuo Makeistamo. Makeistamon makeisvalikoima koostuu käsintehdystä perinteisestä kovasta sokeripastillista eri makuvariaatioineen. Tervetuloa osastollemme maistamaan Ruukinpippurin lisäksi Toffeesalmiakkiamme tai tervalakupastilliamme. Saattaapa mukana olla jotain muutakin suussa sulavaa…
www.makeistamo.fi

Moomin by Haupt Lakrits
Moomin by Haupt Lakrits koostuu sarjasta yleellisiä lakritsituotteita jotka Haupt Lakrits on luonut yhteistyössä Moomin Characters Oy:n kanssa. Opi tuntemaan suosikkihamosi Tove Janssonin maailmankuulusta satumaailmasta, Muuminlaaksosta, yhteisen nimittäjän, lakritsin, kanssa.
www.lakrits.se

Namitupa
Namituvan osastolla pääset karamellitehtaan tunnelmaan ja saat suun makiaksi!
Olet syrämmellisesti tervetullut Namituvan osastolle tutustumaan karamellien valmistukseen, maistelemaan Namituvan suosikkisalmiakkeja ja tekemähän muruhankintoja!
Etelä-Pohjanmaalla Ilmajoella sijaitsee Namitupa, pieni jämäkästi perinteinen karamellitehdas. Vaikka Namituvalla tehdään monipuolisesti hyvää, niin salmiakeistahan tehdas tunnetaan. 
Nyt myös Lakritsi- ja salmiakkifestivaaleilla saadaan nauttia lämpimiä maistiaisia tuotannosta, kun Namituvan karamellileipuri valmistaa paikanpäällä salmiakkitikkareita ja prässää vanhalla pillerikoneella Ärjysalmiakkeja!
Karamellien leipominen on kiehtovaa katseltavaa. Näennäisesti yksinkertaisen työmenetelmän onnistunut toteuttaminen vaatii vuosien harjoittelun ja vahvan näppituntuman. Nyt festivaaleilla valotetaan valmistuksen saloja työnäytöksin.
Jos satut paikalle sopivalla hetkellä, niin saatat jopa päästä leipomaan oman tikkarisi! Salmiakkitikkarien leivontaa kumpanakin messupäivänä klo 11.30 ja 14.30.
Lisäksi Namituvalta löydät myös Pöyröö – popparit! Tule maistamaan!
www.namitupa.fi

Nammi
www.nammi.se

Narskuttelu
Chili-lakritsi, salmiakki-lakritsi, savuterva- maku, jonka jo tunnet tekee nyt hyvää hampaillesi. Kiteeläisen perheyrityksen, Narskuttelu Oy:n valmistamat täysksylitolipastilit hämmästyttävät ja hurmaavat aidoilla makuelämyksillään. 20 eri makuvaihtoehdosta löytyy varmasti oma suosikki jokaiselle, taaperosta taattaan.
Narskuttelu Oy:n vegaaninen salmiakki-koivunmahla hammastahna tuo myös kaivattua vaihtelua hyvän suuhygienia ylläpitoon. Vaahtoamaton hammastahna puhdistaa herkänkin suun jättäen jälkeensä pehmeän salmiakin maun.
Koivunmahlahammastahna on täysksylitolipastillien tapaan valmistettu aidoista raaka-aineista, laatu ja maku edellä. Koskaan aiemmin ei hampaiden hoitaminen ole ollut näin herkullista! Täysksylitolipastillit, hammastahna sekä maku, jonka tunnet – Narskuttelu Oy.
www.narskuttelu.fi

Panda
Se kuuluisa, ihanan pehmeä Panda-lakritsi valmistetaan perinteisellä keittomenetelmällä, jossa raaka-aineet keitetään taikinaksi ja puristetaan muotoonsa lakritsimestari Väinö Hildenin perintöohjeiden mukaisesti.
Lakritsin valmistus aloitettiin Vaajakoskella vuonna 1927 ja tänä päivänä Pandan lakritsi on Suomen rakastetuinta. Eikä se niin ihmeellistä ole – onhan tässä aika monta vuotta ehditty harjoitella.
www.panda.fi

Petras
Petra Dybsjord on norjalainen lakritsin tuottaja jännittävillä makuyhdistelmillä. Hyvä maku ja luonnolliset raaka-aineet ovat pohjana gluteenittomien luomutuotteiden perustana. Helsingin festivaaleille Petras tuo näytille inkiväärilakritsin makeutettu taateleilla ja maustetulla vadelmalla.
www.facebook.com/petrasgoder

Pieni Suklaatehdas Porvoo
Pieni Suklaatehdas Porvoo syntyi vuonna 2005 keittiömestari Peter Westerlundin intohimosta suklaaseen. Useasti palkitun suklaantekijän tuotannossa keskitytään suklaan
valmistukseen kaakaopavuista. Tärkeimmät kriteerit valmistuksessa ovat ekologisuus, eettisyys ja puhtaus. Yrityksen toiminta on läpinäkyvää alusta loppuun. Kaakaopavut tulevat suklaatehtaalle suoraan viljelijältä, ja tehtaalle pääsee katsomaan miten
valmistusprosessi meillä etenee.
Lanseerasimme viime vuonna Lakritsi- ja salmiakkifestivaaleilla uuden bean-to-bar suklaamme, Licorice 65%. Siitä lähtien tämä tumma lakritsisuklaa on ollut yksi suosikeista, emmekä ole ehtineet valmistaa sitä edes verkkokauppaamme myyntiin. Tänä vuonna
Licorice 65% valittiin kansainvälisessä suklaakilpailussa Euroopan toiseksi parhaaksi suklaaksi omassa sarjassaan(maustettu tummasuklaa). Festivaaleilla voit maistaa, ja tietenkin ostaa itsellesi tai lahjaksi tätä palkittua lakritsisuklaata.
Valmistamme festivaaleille myös erikoiserän tummia salmiakkitryffeleitä. Näitä herkkuja emme enää normaalisti valmista, mutta festivaalien kunniaksi tietenkin! Tuomme
mukanamme valikoiman muitakin salmiakkisuklaitamme, ja maistatamme festivaalivieraille herkullista suklaa-lakritsi teetä. Nami.
www.suklaatehdas.com

Rolling Ice
Esittelemme kaikki näytteilleasettajat kotisivuillamme ja siihen tarvitsemme lyhyen (noin 200 merkkiä) tekstin teistä ja siitä mitä aiotte vuoden festivaaleilla tehdä/tuoda näytille, joten lähetättehän sellaisen jos emme sitä vielä ole saaneet. 
www.rollingice.fi

Salmix
SALMIX® salmiakkipastillit – mausteinen viettely. SALMIXin lakritisitehdas on ensimmäinen laatuaan Saksassa salmiakkipastillien ystäville, lakritsifaneille ja muille jolle makea maistuu. Sopii sekä nakerteluun, ruuanlaittoon että leivontaan, SALMIXin lakritsituotteet ovat aina toivottuja. Jos teillä on erikoispyyntöjä lakritsin suhteen, heihin voi aina ottaa yhteyttä. Tässä pari syytä miksi olemme innoissamme että SALMIX osallistuu Lakritsi- & Salmiakkifestivaaleille ensimmäistä kertaa tänä syksynä!
www.salmix-lakritz.de

Suomen Karamellitehdas
Pieni makeisiin erikoistunut perheyritys aloitti toimintansa vuonna 2015 merikaupunki Kotkassa.
Valmistamme suussa sulavia pehmeitä kermakaramelleja eli fudgea perinteisen englantilaisen reseptin mukaan puhtaista suomalaisista raaka-aineista.
Tarjoamme käsintehtyjä suussasulavia herkkuja ilman keinotekoisia väri- tai lisäaineita. Mukaan tulee Iltalehden Kultainen Pippuri vuoden herkku finalisti, Salmiakki-merisuola sekä muita herkullisia salmiakki & lakritsi fudgeja sekä salmiakki-lakritsi siirappia ja tervasiirappia. Tervetuloa maistelemaan
www.karamellitehdas.fi

Muut osallistujat

Dr. Sugar
Tule Dr.Sugar bloggaaja Jinna Lappalaisen kakku-workshoppiin koristelemaan oma lakritsainen luomuksesi. Jaa kuva luomuksestasi Instagramissa taggaamalla #drsugar & #lakritsijasalmiakkifestivaalit, paras kakku palkitaan lakritsaisella tuotepaketilla.
Workshop on maksuton ja kesto on noin 15 minuutia.
Blogit.meillakotona.fi/drsugar

Konsepti
www.konseptiravintola.fi

MRossi – Valokuvaajasi
www.mrossi.fi

Wanhan Sataman ravintola Soima
Lakritsimessujen lounasbuffet 17€ 
Palvelemme vieraita 10:30 – 14:00. Pöytävarauksia emme ota vaan palvelemme asiakkaita saapumisjärjestyksessä.
www.wanhasatama.fi/soima

Sivustoa päivitetään jatkuvasti