Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit ovat vuotuiset festivaalit, jonka aikana ylistämme yhdessä maukasta mustaa kultaa. Festivaaleilla kävijät saavat kokea lakritsia monella eri tavalla. Makeana, suolaisena, suklaan kera ja mausteena ruoanlaitossa ja leipomisessa. Maistellen, oppien lisää lakritsista ja löytäen uusia suosikkeja. Alusta lähtien Fazer on ollut festivaalien pääsponsori ja on jälleen mukana viidettä vuotta.

Suomen ensimmäiset Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit järjestettiin vuonna 2014.

Lakritsi- & Salmiakkifestivaalien järjestäjänä toimii Tuija Räsänen, Oy Lakrits Finland Ab, joka on järjestänyt Tukholman Lakritsifestivaalit vuodesta 2009. Hän on yksi Ruotsin kyvykkäimpiä lakritsin asiantuntijoita ja on kysytty lakritsiluennoitsija. Tuijalla on myös myymälä ja verkkokauppa  ja hän järjestää lakritsimaistiaisia.

Festivaalijärjestäjä Tuija Räsänen. Kuva: Janine Laag www.lumeahphotography.com

Idean järjestää festivaalit Tuija sai kun hän huomasi kuinka lakritsi herätti tunteita ja muistoja heidän keskuudessaan, jotka olivat huomanneet että hän oli alkanut myydä lakritsia suklaamyymälässään vuonna 2008. Aluksi ajatuksena oli järjestää pieni tapahtuma, mutta se herättikin paljon mielenkiintoa, ja kävijämäärä nousi vuosi vuodelta.